Een tv beugel uitzoeken

Welke type tv beugels zijn er?
Wat is de platste tv beugel?
› Wat is de langste tv beugel? 
Zijn er ook elektrische tv beugels? 
Welke tv beugel past op mijn tv?
Kan ik mijn monitor monteren aan een tv beugel?


Welke type tv beugels zijn er?
Ons assortiment tv beugels kan in 3 groepen worden verdeeld: vaste, kantelbare en draaibare tv beugels. De laatste groep wordt onderverdeeld in 'alleen draaibare tv beugels' en 'draai-en kantelbare tv beugels'.

Vaste tv beugel

Vaste tv beugels
Wanneer je de tv strak aan de muur wilt hangen is een vaste tv beugel de beste oplossing. Een vaste tv beugel werkt het beste wanneer de televisie op ooghoogte wordt gemonteerd. Let er bij een hele platte tv beugel wel op dat er genoeg ruimte overblijft voor de aansluitingen.

› Bekijk vaste tv beugels


Vogel's TILT

Kantelbare tv beugels
Kies voor een kantelbare tv beugel als de televisie hoger (boven ooghoogte) aan de muur komt te hangen. Ideaal bijvoorbeeld op de slaapkamer of in de speelkamer waar kinderen op de grond zitten. De kantelfunctie zorgt ervoor dat je altijd een goede kijkhoek hebt.

Bekijk kantelbare tv beugels

Vogel's TURN

Draaibare tv beugels
Wil je vanuit meerdere posities in een ruimte naar de televisie kunnen kijken? Kies dan voor een draaibare tv beugel zodat je de tv alle kanten op kunt bewegen. Er zijn twee uitvoeringen: alleen draaibaar en draai-en kantelbaar.


Bekijk draaibare tv beugels
› Bekijk draai- en kantelbare tv beugelsWat is de platste tv beugel?
In de categorie platte tv beugels vind je alle tv beugels waarmee je je televisie plat tegen de muur kunt bevestigen. De afstand tussen de televisie en de muur loopt uiteen van 1 cm tot 5 cm. Bij iedere tv beugel staat de afstand tot de muur vermeld. Let er wel op dat je bij een platte tv beugel genoeg ruimte hebt voor de aansluitingen van je televisie. Ben je op zoek naar de allerplatste tv beugels? Klik dan hier en bekijk de tv beugels die maximaal 2 cm van de muur af komen. 

TERUG NAAR BOVENWat is de langste tv beugel?
De langste tv beugels vind je in de categorie extra lange tv beugels. Met deze tv beugels kun je echt alle kanten op. De langste tv beugel in ons assortiment kun je tot maar liefst 97 cm van de muur af laten komen. Bij iedere tv beugel staat zowel de minimale afstand als de maximale afstand tot de muur vermeld.

TERUG NAAR BOVEN


 
Zijn er ook elektrische tv beugels?
Jazeker, we hebben verschillende elektrische bedienbare oplossingen voor je televisie. Je kunt kiezen voor een elektrische muurbeugel, een elektrische plafondbeugel of een elektrische tv lift.

TERUG NAAR BOVENWelke tv beugel past op mijn tv?
Hoe weet ik zeker dat een tv beugel past op mijn televisie? Deze vraag krijgen we regelmatig. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je een tv beugel gaat uitzoeken. De belangrijkste hiervan zijn de VESA maat, het gewicht en het formaat van je televisie.

VESA maat
De bevestigingsmaat, ook wel de VESA maat genoemd bepaalt of je televisie past op de tv beugel. De VESA maat is de afstand tussen de bevestigingspunten die zich achterop je televisie bevinden. Het is dus belangrijk om te kijken of de tv beugel deze maat ondersteunt. Bij iedere tv beugel staat vermeld over welke VESA maten deze beschikt. Een uitgebreide uitleg over VESA vind je hier.

Gewicht van je televisie
Dit spreekt voor zich. Iedere tv beugel heeft een maximale belasting. Het gewicht van je tv kun je vaak vinden in de handleiding of je kunt de specificaties van je tv online opzoeken.

Formaat van je televisie
Het formaat van je televisie wordt vaak uitgedrukt in inches en wordt vermeld op de verpakking en in de handleiding van je televisie. Je kunt dit ook online opzoeken aan de hand van het typenummer van je tv. Bij iedere tv beugel wordt aangegeven voor welke televisieformaten deze geschikt is. Dit is niet bindend, maar meer een indicatie. Door de snelle ontwikkelingen bij de televisiefabrikanten kunnen bijvoorbeeld kleinere tv beugels tegenwoordig grotere televisies aan, omdat deze steeds lichter worden.

TERUG NAAR BOVENKan ik mijn monitor monteren aan een tv beugel?
Jazeker, zo lang de VESA maat van de monitor overeenkomt met de VESA maat van de tv beugel en het gewicht van de monitor de maximale draagkracht van de tv beugel niet overschrijdt, dan is dit mogelijk.

TERUG NAAR BOVEN